Time to change

Cintra in het nieuws / ervaringen

Roc van Twente

Het Nieuwe schooljaar zijn we net zoals vele scholen begonnen met een introductie dag.

Dit jaar hebben we er voor gekozen om meer verbinding en saamhorigheid te cre√ęren in de klas door Cintra in te huren voor een training. De leerlingen hebben aan hun doelen gewerkt voor komend schooljaar. Er is veel interactie geweest tussen de trainers en de groep over onderwerpen zoals grenzen stellen, respect en zelfrespect, eigenwaarde en communicatie.¬†De leerlingen kregen een naslagwerk mee waarin alle onderwerpen uitvoerig toegelicht werden op een praktische manier zodat ze er het hele jaar houvast aan hadden.

Mijn leerlingen hebben deze introductie dag als zeer positief ervaren, deze dag is voor mij als leerkracht een houvast geworden om een jaar lang naar terug te grijpen als ik met leerlingen gesprekken voer. Ik kan dan terug refereren naar de introductie dag en gemakkelijker uitleggen welke kansen de leerlingen voor zich hebben.
Tevens zijn er minder ruzies en pesterijen in de klas omdat ze in het begin al gelijk hebben ervaren dat iedere klasgenoot zijn eigen bagage met zich meedraagt, en dat ze allen gelijk zijn.

Komend schooljaar (2014/2015) gaan we uiteraard met de nieuwe lichting studenten weer een mooie introductiedag organiseren in samenwerking met Cintra coaching.

Ik bedank, ook namens mijn studenten, Cintra voor hun goede en professionele begeleiding voor, tijdens en na de introductie dag.

Praktijk Docent Horeca
ROC van Twente

 

De Ambelt, Zwolle

Workshops

Ook op het VSO in Zwolle was er veel aandacht voor het pesten. Er werden Cintra-workshops gegeven in de klassen. Docent Frances Biljard van het Hengeveld College: ‚ÄėCintra-coaching laat de leerlingen heel bewust naar elkaar kijken en luisteren. Dit kan respect, bewustwording en openheid opleveren. Wij zaten in de gymzaal in grote kringen om elkaar heen. Er werden verschillende metaforen gebruikt en er kwamen veel leerlingen aan het woord die hun ervaringen durfden te delen. Ik vond het knap dat de sfeer veilig genoeg was om emoties te uiten. En dat voor tweehonderd leerlingen!‚Äô

Op maat

De Cintra-trainingen worden op maat gemaakt om ze goed aan te laten sluiten bij de wensen en mogelijkheden van leerlingen. Uit ervaring blijkt dat jongeren vaak richting missen, zich vaak onbegrepen en/of onveilig voelen. Juist omdat ze het onvermogen ervaren om op een effectieve manier te kunnen communiceren, waardoor ze verkeerd handelen.

Tekst van: www.ambelt.nl

Persoonlijke Coaching:

Ik zocht hulp, niet voor mezelf, ik was een sterke vrouw en had alles wel op een rijtje, dacht ik.
Bij mijn eerste kennismakingsgesprek kwam ik er al snel achter dat achter dat met het sterk zijn, er een hoop onmacht, verdriet en boosheid schuil ging. Boos en verdrietig op de buitenwereld en onmacht voelen omdat ik niet wist wat ik er mee moest of kon. Mensen snapten zelf toch wel, dat ze zo niet langer met mij om konden gaan, dat zagen ze toch wel…. Dacht ik?

Petra en Cindy leerden mij in de gesprekken daarop volgend dat ik best zelf ook wel mijn grenzen aan mocht geven, mijn kwetsbaarheid uit mocht gaan spreken en voor mezelf mocht gaan kiezen, en voelen wat nu echt goed voor me was. Ik was het vertrouwen in mezelf kwijt geraakt. Dit alles zou zorgen voor de ‚Äúverandering‚ÄĚ die ik zo graag wilde. Ik had zelf de sleutel tot verbetering in mijn eigen handen.¬†Dit was eng‚Ķ Hoe zouden mensen gaan reageren? Straks worden ze boos op mij? Ze gaan me vast niet meer leuk of lief vinden?

Toch ben ik stapjes op weg naar verbetering gaan zetten. Langzaam aan merkte ik verschil, ik ging me beter voelen, werd weer blijer. Ja, ik stuitte hier en daar op onbegrip van mensen, ik gaf immers grenzen aan die men niet gewend was bij mij. Vervelend zou je denken… maar ik ging me niet alleen beter en blijer voelen maar sterker en gelukkiger.

Ik had de touwtjes van mijn eigen leven weer in mijn eigen handen genomen ik mocht er weer zijn.

Nu, een jaar of twee verder kan ik met trots zeggen dat ik me heerlijk voel en gelukkig ben. Soms heb ik nog een kleine terugval, maar ik heb tools gekregen om daar mee te leren omgaan.

Cindy en Petra van Cintra Coaching heel erg bedankt!

Kathy

———————————————————————————

En dan ben je ineens als depressief bestempeld, en dan?

Ikzelf had nooit verwacht dat ik ooit de stempel depressief op zou krijgen, maar toch is het ook mij overkomen. Vervolgens moet je zelf hulp zoeken of word het voor je gezocht en dan merk je dat aan de reguliere hulpverlening nogal wat schort, helaas.

De reguliere hulpverlening bracht mij niet verder, maar hielp mij juist verder en dieper de put in, ik voelde mij onbegrepen en wist zelf niet wat ik moest. Mij werd medicatie voorgeschreven waardoor ik niet meer in contact met mijzelf kon komen en wat mijn herstel dus belemmerde. Na advies van Cintra en overleg met mijn hulpverlener werd dit afgebouwd en merkte ik dat ik weer kon voelen.

Via een goede vriendin werd ik geattendeerd op Cintra en dat was voor mij een gouden tip. Bij Cintra krijg je geen stempel en word je niet in een hokje van depressief of burn-out gezet. Cintra gaat met je in gesprek en gaat samen met jou op zoek naar wat jou dwarszit.

Bij Cintra voelde ik mij vanaf dag 1 begrepen en ook op mijn gemak, hierdoor kon ik in een zeer snel tempo aan mijzelf gaan werken. Ook gaven ze mij handvatten om niet terug te vallen en om te signaleren wanneer ik weer aan het verslechteren was.

Ik kan dan ook met een 100% overtuiging Cintra aan iedereen aanbevelen.

Erik

———————————————————————————

En daar zat ik dan, pas geworden moeder die met alles wat in haar macht lag probeerde om op die bekende roze wolk te klimmen. Maar naar 6 weken moest ik schoorvoetend toe geven dat de wolk voor mij onbereikbaar was…..Totaal in paniek een afspraak gemaakt met de huisarts die niet wist wat ze hier mee aan moest, dus prozac was het antwoord! Alle bijwerkingen daargelaten vond ik het ergste dat mij gevoel afgevlakt werd en dat de afstand tussen mij en mijn dochter groter en groter werd. Ik kreeg daarbij ook “ondersteuning “ van een psychiater en kon zo op weg naar genezing! Was dat maar geen leugen. Ik voelde mij daar een nummer en werd na een uur met een nieuw recept weer huiswaarts gestuurd, dit veroorzaakte dat ik verder afzakte……

Op dat moment kwam ik in contact met Cintra. Zij gaven mij het gevoel dat het leven weer zin had en dat wat tussen mij en mijn dochter gebeurde op dat moment buiten mijn macht lag. Nadat ik gestopt was met de Prozac moest ik mijzelf weer terug vinden en leren waarderen…..want ook ik mag er zijn. Cindy en Petra namen de tijd voor mij en ook nu zijn ze er nog voor mij, ze hebben mij geleerd om van hoofd naar hart te gaan en voortaan op mijn gevoel te vertrouwen!! Ook hebben ze mijn handvatten geven om in het verdere leven met tegenslagen om te gaan !!

Ik ben ze dan ook erg dankbaar wat ze voor mij en mijn gezin hebben gedaan en raad dan ook iedereen aan om als je niet lekker in je leven zit, het lef te hebben om hulp te gaan zoeken….maar dan wel de juiste hulp!!!!

Irma

———————————————————————————

Cintra,

Lieve Cindy en Petra,

Heb mij een lange tijd erg verloren gevoeld.. Voelde mij vooral de moeder van mijn kinderen.. vrouw van.. werknemer bij… vriendinnen met… kortom ik voelde mij van alles behalve wie ik zelf ben.. ik was mijn identiteit verloren. Had het gevoel dat MIJN leven niet van mij was… Goh wat kan een mens zich verloren voelen….. en dat met zoveel mensen om je heen…

Toen kwam ik in gesprek met Cindy en Petra bij Cintra.. Jullie hebben mij geholpen bij het vinden wie IK als persoon ben…. Wie ben ik eigenlijk?? Het was een verwarrende maar de meest waardevolle zoektocht in mijn leven.

Cindy en Petra gaven mij tools waardoor ik anders naar mijn leven ben gaan kijken en hebben mij geholpen mijzelf te vinden. Wat een waardevol cadeau!!! Ik heb hierdoor kunnen ervaren hoe belangrijk het is dat jijzelf de belangrijkste factor bent voor het geluk in jou eigen leven!! En hoe belangrijk het is altijd bij je gevoel te blijven!! Dit is niet altijd even makkelijk.. Maar je kan pas echt van anderen houden als je eerst leert van JEZELF te houden!!

Door deze waardevolle en mooie gesprekken sta ik nu anders in het leven! Voel mij gesterkt en begrepen. Cindy en Petra heel erg bedankt voor jullie liefdevolle gesprekken en al jullie geduld en tijd!!!

Veel liefs S.

———————————————————————————

Ik liep tegen een muur aan van onbegrip, halsstarrigheid van het systeem school. De diagnose was : dyslexie, ernstige concentratie problemen, druk. Een dyslexie verklaring was het ei van Columbus en heel veel trainingen en dito oefening thuis wellicht met ondersteuning van medicatie.

Alles in mij schreeuwde NEE. Jullie begrijpen haar niet, je geeft haar teveel vrijheid. Daar waar ze qua gedrag op school tegen aan liepen herkende wij wel alleen kwam het bij ons thuis niet zover. Er zijn veel gesprekken geweest en ieder keer voelde ik me meer gefrustreerd. Ik had een meisje thuis die niet meer naar school wilde, ze had vaak buikpijn en hoofdpijn klachten. Kortom een gedemotiveerd en gefrustreerd meisje die bij veel ruzies betrokken was en hypergevoelig was/reageerde.

Ze kreeg een dyslexie onderzoek . Ze scoorde genoeg voor een dyslexieverklaring die wij tot nu toe niet hebben getekend.

Via Cintra kwam ik in aanraking met kernvisie.

Ik kon het verschil na de 1e sessie bij Cintra gelijk vernemen, ze straalde en vertelde bij het weggaan dat ze nu alweer zin had in de volgende sessie. De Kernvisie methode maakte dat ze zich bewust werd van wat ze allemaal met en in haar hoofd kon. Hoe ze de info die ze erin stopte weer terug kon vinden. Hoe ze orde in de chaos kon scheppen.

Ze boekte gelijk hele mooie resultaten, wat haar enorm motiveerde. De cijfers op dictee, spelling en rekenen schoten omhoog. Na een half jaar kernvisie heeft ze een jaar achterstand weggewerkt. Een heel ander kind, ze werkt nu met plezier. De blijdschap en ontspanning is weer terug , ze dartelt weer door het leven. Het is en blijft een boef, maar dat maakt haar zo mooi en uniek.

Het is zo mooi en ontroerend om de verandering in je kind te zien en mee te mogen maken. Dat wat je moederhart aldoor beweerde werkelijkheid te zien worden. Cintra voelde als thuiskomen. Waardoor??? Er wordt echt naar je kind gekeken en geluisterd op een hele liefdevolle en respectvolle manier. Er worden hele eenvoudige oplossingen en oefeningen aangeboden die daadwerkelijk het verschil maken en die bewijzen dat kinderen verschillende leermethodes hebben. Je moet ze niet in hokjes en vakjes plaatsen, maar kijken wat ze nodig hebben.

Het ontroerd mij steeds opnieuw als ik kijk hoe Cintra ons meisje geholpen heeft en dat ik heel blij ben dat ik dit samen met haar en Cintra heb mogen doen. Je mag zijn zoals je bent het is goed zoals je bent. Dankjewel Cindy voor alles wat je voor ons hebt gedaan, het heeft een heel speciaal plekje in ons hart.

Liefs ons

———————————————————————————

Nu alweer anderhalf jaar geleden ben ik moeder geworden van een prachtige zoon. Ervan genieten deed ik echter niet, van niets meer eigenlijk. Ik heb me een tijd lang ontzettend verloren gevoeld, verdwaalt. Alsof ik de ganse dag met mijn hoofd in de mist liep. Stilstaand, terwijl de wereld om mij heen door raasde. Ik was het contact met mezelf volledig kwijt, helemaal van mezelf vervreemd. Tot ik kennis maakte met Cintra.

Meteen vanaf onze eerste ontmoeting keek ik uit naar onze gesprekken. Jullie hebben mij geholpen het contact met mezelf te herstellen. Ik heb mezelf weer leren zien, opnieuw naar mezelf leren luisteren. In hele korte tijd heb ik geleerd de jas die niet meer bij mij paste te zien en deze uit te doen. Hierbij ook op zoek te gaan naar wat nu dan wel bij mij past. Tijdens dit proces zijn jullie ontzettend geduldig en liefdevol geweest. Dit proces voltooid niemand in slechts een paar maanden. Maar heb ik nu alle tools geleerd die ik nodig heb om mezelf nooit weer uit het oog te verliezen. Dit gaat nog met ups en downs, al zijn de mindere momenten steeds schaarser.

Bedank voor alle energie die jullie in mij gestoken hebben en de momenten dat jullie er nog steeds voor mij willen zijn.

Liefs,
Ilona