Burn-out

De signalen waren er al een hele tijd. Je voelt je geestelijk, lichamelijk en emotioneel uitgeput. Ergens in de tijd heb je je op de laatste plek neergezet. Dat uit zich nu in lusteloosheid en een leeg gevoel van binnen. Alles is je teveel en lijkt zinloos, je sleept je door de dag heen. De kleinste dingen kosten ongelooflijk veel moeite. Je wordt snel boos want je voelt je erg prikkelbaar. Aan de andere kant kunnen de tranen hoog zitten en heb je het idee dat je ieder moment kunt gaan huilen. Je bent overbelast doordat je langdurig blootgesteld bent geweest aan teveel stress. Je hebt te lang op je tenen gelopen en nu gaat het niet meer.

Hoe vind je jezelf terug?

Het gaat nu om grenzen stellen en weer opnieuw ontdekken wat goed voor jou is. Stoppen met willen voldoen aan de verwachtingen van de buitenwereld en aan de hoge verwachtingen van jezelf. Daardoor ben je jezelf uit het oog verloren.

In ons traject wordt je stapsgewijs geleerd hoe je de balans kunt vinden tussen jezelf en de buitenwereld. Een burn-out komt voornamelijk voor bij mensen met een groter verantwoordelijkheidsgevoel en een neiging tot perfectionisme. Stel je eens voor dat het mogelijk is om het heft weer in eigen hand te nemen.