Groepen

Op de T-splitsing staan en niet weten welke kant je op wilt gaan?

Stel je jezelf weleens de vraag?:

 

Wat wil ik in het leven?

Wie ben ik eigenlijk echt?

Wat zijn mijn doelen?

Ben ik wel goed genoeg?

Waarom is het belangrijk voor mij wat de ander over mij denkt?

Hoe komt het dat ik mij zo onzeker voel?

Waarom vertrouw ik wel op een ander en niet op mezelf?

Waarom pieker ik zoveel?

Waarom zijn mijn gedachten zo negatief?

Waarom kan ik geen nee zeggen?

Waarom ben ik zo moe?

Hoe komt het dat ik nergens geen zin meer in heb?

 

Wil je antwoord op deze vragen? Ben je toe aan een volgende stap in je leven? Wil je de uitdaging aangaan met jezelf?

Het mogen verkennen en ontdekken van jouw binnenwereld kan je veel brengen zodat je straks opnieuw de kaarten voor jezelf kunt neerleggen. Misschien ben je er klaar voor om je maskers af te doen en wil je je niet langer aanpassen aan maatschappelijk gewenst gedrag. Eindelijk een keer nee kunnen zeggen en doen wat goed voor jou voelt. Je helemaal leren uitspreken in plaats van zwijgen en het masker van de zelfverdediging afdoen zodat je weer in contact kan komen met je kwetsbaarheid. Leren hoe de werking is tussen gedachten en het gevoel, aangezien die elkaar nogal eens tegenspreken, wat zeer verwarrend kan zijn.

Het gaat om de balans.

Werkwijze

Een groepstraining bestaat uit een aantal mensen die voor de duur van een aantal dagdelen, een aantal weken lang, iedere donderdag bij elkaar komt om aan hun eigen proces te werken. De groep is een warme en veilige omgeving waarin aandacht voor jezelf centraal staat. Evenals respect voor elkaar en elkaars proces.

Door in een groep te zijn en gespiegeld te worden, worden patronen helder. Door interactie met de groep wordt duidelijk hoe jij je gedraagt ten opzichte van jouw omgeving. De groep representeert jouw dagelijkse omgeving waarbinnen jouw problematiek zichtbaar kan worden.

Uit zelfbescherming zijn we geneigd de realiteit van ons bestaan te verdraaien zodat deze voor ons draaglijk wordt. Hierdoor ontstaan patronen waarvan we onszelf vaak helemaal niet bewust zijn. De door jouw aangeleerde patronen kun je met ondersteuning van de groep doorleven en loslaten. Dan zal je de wereld om je heen anders gaan ervaren. Doordat je meer en meer bij je eigen kern komt en je eigen hartsverlangen gaat voelen zul je in je dagelijks leven datgene aantrekken wat bij jou past. Je leert op een goede en effectieve manier te communiceren en daardoor wordt de interactie met andere mensen gemakkelijker. Dat maakt het leven ruimtelijker en je ervaart meer vrijheid in jezelf. Hoe beter je jezelf leert kennen hoe gemakkelijker de omgang met jezelf is. Dit alles begint met naar jezelf leren luisteren.

Je leert in onze training wat je beperkende overtuigingen (gedragingen) zijn, zodat je deze kan ombuigen naar talenten en mogelijkheden. Veel mensen overkomt voordurend hetzelfde, weliswaar steeds in een ander jasje. Een steeds terugkerend patroon, ook deze patronen leer je zelf te ontmaskeren.

Indien er belangstelling is om deel te nemen aan een groepstraining kun je contact met ons opnemen. Bij een deelname vanaf 6 personen zal de groep van start gaan.