Ervaringen persoonlijk

Persoonlijk

R.

In 2019 ben ik op advies van kennissen in contact gekomen met Petra en Cindy van Cintra… kan niet anders concluderen dat ik daar enorm veel aan gehad heb! Waar ik bij anderen wel eens het gevoel had dat ik maar een dossier was kreeg ik bij Cintra de juiste aandacht en goed advies van 2 vakbekwame vrouwen die samen een team vormen waar je als persoon de juiste mentale zorg op maat krijgt! Ik ben nog steeds erg blij met de keus die ik destijds gemaakt heb om voor Cintra te kiezen!
Cintra helpt!

anoniem

De afgelopen 8 jaar heb ik al diverse behandelingen geprobeerd. Sommigen leken aan te slaan, anderen totaal niet. Bij Cintra heb ik, voor het eerst in 8 jaar, het gevoel dat ik begrepen wordt en dat er gekeken wordt naar de kern van mijn problemen. Ik ervaar dit als de beste manier van hulp die ik kan krijgen bij mijn problemen.

Robin

Mijn persoonlijke ervaring bij Cindy en Petra is erg fijn. Ze kennen mij al van jongs af aan en dat heeft een enorme vertrouwensband opgebouwd. Bij Cintra kan ik mijn hart luchten en krijg ik persoonlijke coaching in hoe ik beter met een situatie en mijn gevoel daarbij kan omgaan. Inmiddels is het wekelijkse coachen voor mij niet meer nodig, maar helpen ze mij wanneer ik hulp nodig heb.
Voor mij zijn Cindy en Petra twee lieve vrouwen waarbij ik mijzelf mag zijn en veel over mijzelf leer.

Liefs

Marije

Tijdens mijn gesprekken bij Cintra voelde ik me echt gehoord en gezien. Hun oprechte betrokkenheid heb ik als helpend ervaren. Zo ook de manier waarop ze met hun vragen snel tot de kern van dingen kwamen.

De samenwerking tussen Cindy en Petra verliep ook zeer prettig omdat ze elkaar goed aanvoelen en aanvullen. Voor mij had dit meerwaarde ten opzichte van 1 op 1 gesprekken.

De gesprekken hebben me geholpen meer inzicht te krijgen in mijn eigen denkpatronen. En hun oordeelloze benadering heeft me geholpen om met meer mildheid naar mezelf te kijken. Ook heeft het me geholpen dichter bij mezelf te komen en dat heeft geleid tot meer (zelf)vertrouwen.

Wat ik echt uniek en bijzonder aan Cintra vind is hun warme oprechte betrokkenheid. Ook nemen ze echt de tijd voor je, de klok speelt geen rol.

Dit maakt dat je je geen nummer voelt.

Ik ben onder de indruk van de passie die ze hebben voor mensen.

Ze werken als echte professionals, maar zeker ook met hun hart!

Pascale

Na een sterk besluit, namelijk te stoppen met mijn werk waar ik mij niet meer veilig voelde, maakte ik een diepe val. Na ruim een half jaar helemaal in de ban van mijn negatieve gedachten te zijn, kwam ik via een advertentie in de Noorderkrant in contact met Cintra. Ik had inmiddels veel gelezen over hoe gedachten je werkelijkheid bepalen , maar ook dat de meeste gedachten helemaal niet waar zijn. Het was mij alleen zelf nog niet gelukt om eruit te komen, ook omdat ik vond dat ik het vooral zelf moest doen. De advertentie sprak mij aan, omdat Cintra in tegenstelling tot de reguliere hulp juist inzoomt op de enorme invloed van je gedachten op je leven. Ook vond ik het fijn dat ze vermeldden dat ze zich tijdens gesprekken niet strikt aan een uur houden.

Cindy en Petra kwamen in het eerste gesprek oprecht en doortastend over. Ik was sceptisch, want had al het een en ander aan hulpverlening achter de rug en daar kwam ik nooit echt een stap verder. Steeds het gevoel dat ik het uiteindelijk toch alleen moest doen. Toch besloot ik met hen samen aan het werk te gaan. Keihard heb ik samen met hen gewerkt en heb ik nog vele, zeer diepe dalen meegemaakt. Ze stonden steeds aan mijn zijde, ze voelden heel dichtbij als ik weer volledig verdwaald was door mijn ondermijnende gedachten voor waar aan te nemen. Ik heb echt veel van ze gevraagd in die periode en het was ze nooit te veel! En altijd de boodschap dat ik lief moest zijn voor mijzelf (ik was namelijk keihard voor mijzelf). Keer op keer. Wat een verschil was dit in vergelijking met de reguliere hulp!

De gesprekken en hun onvoorwaardelijke steun, hebben mij uiteindelijk echt laten inzien dat ik de meester ben over mijn gedachten. Ik heb een keuze hoe mijn dag, mijn week, mijn leven eruit ziet. Laat ik het mij overkomen en ga ik dus mee in mijn negatieve gedachten, dan heb ik geen leuke dag, week en dus geen leuk leven. Nu ben ik mij bewust wat er gebeurt en kies ik bewust het goede te zien. De loop van mijn leven is niet afhankelijk van de omstandigheden waarin ik verkeer, maar van mijn houding die ik in die omstandigheden aanneem.

Mijn nieuwe levenshouding heeft zich met vallen en opstaan ontwikkeld, maar ben mij nu steeds sneller bewust wat er gebeurt en ik heb dan steeds de keuze het voor mijzelf ten goede te keren. Daarbij maak ik nog graag gebruik van jullie hulp!

Lieve Cindy en Petra, ik ben jullie zeer dankbaar voor de inzichten en bemoediging die jullie mij hebben gegeven en nog steeds geven.

Liefs

Sasha

Voordat ik 3 jaar geleden bij Cintra Coaching aanklopte voor personal coaching had al een traject van ruim 3 maanden psychologische hulp achter de rug. De aanleiding daarvoor was dat ik zwaar overwerkt was en op dat moment stond aan de rand van een burn-out. Ook op persoonlijk vlak zat ik vol met onverwerkte emoties en oud zeer uit het verleden waar ik me geen raad mee wist. Ik kwam op een punt waarbij ik niet meer om deze situatie heen kon en professionele hulp hard nodig had om hier uit te komen. De eerste paar consulten bij de psycholoog deed de zware last van me schouders afvallen. Ik voelde me opgelucht dat ik mijn verhaal kon doen en dat er naar me werd geluisterd. Echter bleek dat al gauw alleen bij gehoord worden. Ik kreeg geen inzichten in de problemen waarmee ik worstelde of tools om deze aan te pakken. Zelfs het aangeven hiervan heeft niet geleid tot een andere aanpak waar ik behoefte aan had. Na wat zoeken naar meer gerichte hulp op het internet kwam ik een aantal websites van diverse coaching bureaus tegen waaronder Cintra Coaching. De manier waarop Petra en Cindy werken sprak mij direct aan. Ook de lange afstand hoefde geen struikelblok te vormen voor coaching want dat was mogelijk met video chat, telefonisch consulten en opdrachten via de mail. Na een grondige intake ben ik begonnen met schriftelijke opdrachten die we tijdens de telefonische consulten verder bespraken. Deze consulten duurde vaak geen uur maar zelfs twee uur. Ik kreeg inzichten op vele vlakken waarmee ik struggelde en de nodige handvatten en tools om daarmee aan de slag te gaan. Alle problemen werden gerichter aangepakt met zeer veel aandacht voor de situatie en mijn persoon. Mijn situatie werd niet in een vaktechnisch of psychologische hokje geplaatst maar het werd op een vertrouwde, nuchtere en menselijke wijze benaderd. Dat voelde meteen erg bemoedigend en hoopgevend, vooral omdat ik het tegengestelde ervoer bij de psycholoog. De begeleiding die ik kreeg werd niet beperkt met slechts een uurtje in de week, maar er was voldoende nazorg gedurende het gehele traject. Ik kijk zeer positief en voldaan terug op de begeleiding die ik kreeg bij Cintra Coaching die naar mijn ervaring op een zeer doeltreffende en effectieve wijze gerichte hulp en begeleiding biedt op bijna alle vlakken waarin je je wilt ontwikkelen.

anoniem

Onze dochter liep vast op school. Ze had conflicten met klasgenoten en leraren. Ze had zich een half jaar staande kunnen houden, maar nu was haar energie op. Dit uitte ze met boos gedrag en haast niet meer naar school willen.

Wat sta je dan als ouders machteloos. Via vrienden kwamen in contact met Cintra. Wat een opluchting dat er begrip was voor onze dochter. Ze begrepen het probleem. Gaven haar weer zelfvertrouwen dat ook zij waardevol is.

Gaven ons als ouders steun om achter onze dochter te blijven staan. Ons erop te wijzen hoe zo´n prachtig kind wij hebben. Gaven haar handvatten om zich staande te kunnen houden in de chaos van alles wat er op school en sociale media speelt. Leerde haar zich te richten op mensen die bij haar passen en goed voor haar zijn ipv bij een populaire groep proberen te horen.

Dit heeft haar rust en nieuwe waardevolle vriendschappen opgeleverd. Het gaat nog weleens mis, maar fouten horen bij het leven. ze heeft geleerd opstaan van je fouten leren en weer door gaan. Ze probeert zich op positieve dingen te richten.

Het is fijn dat wij weer ouders konden zijn en cintra de taak van hulpverlener van ons overnam.

Heel erg bedankt daarvoor!!

Ilona

Nu alweer anderhalf jaar geleden ben ik moeder geworden van een prachtige zoon. Ervan genieten deed ik echter niet, van niets meer eigenlijk. Ik heb me een tijd lang ontzettend verloren gevoeld, verdwaalt. Alsof ik de ganse dag met mijn hoofd in de mist liep. Stilstaand, terwijl de wereld om mij heen door raasde. Ik was het contact met mezelf volledig kwijt, helemaal van mezelf vervreemd. Tot ik kennis maakte met Cintra.

Meteen vanaf onze eerste ontmoeting keek ik uit naar onze gesprekken. Jullie hebben mij geholpen het contact met mezelf te herstellen. Ik heb mezelf weer leren zien, opnieuw naar mezelf leren luisteren. In hele korte tijd heb ik geleerd de jas die niet meer bij mij paste te zien en deze uit te doen. Hierbij ook op zoek te gaan naar wat nu dan wel bij mij past. Tijdens dit proces zijn jullie ontzettend geduldig en liefdevol geweest. Dit proces voltooid niemand in slechts een paar maanden. Maar heb ik nu alle tools geleerd die ik nodig heb om mezelf nooit weer uit het oog te verliezen. Dit gaat nog met ups en downs, al zijn de mindere momenten steeds schaarser.

Bedank voor alle energie die jullie in mij gestoken hebben en de momenten dat jullie er nog steeds voor mij willen zijn.

Liefs

ons

Ik liep tegen een muur aan van onbegrip, halsstarrigheid van het systeem school. De diagnose was : dyslexie, ernstige concentratie problemen, druk. Een dyslexie verklaring was het ei van Columbus en heel veel trainingen en dito oefening thuis wellicht met ondersteuning van medicatie.

Alles in mij schreeuwde NEE. Jullie begrijpen haar niet, je geeft haar teveel vrijheid. Daar waar ze qua gedrag op school tegen aan liepen herkende wij wel alleen kwam het bij ons thuis niet zover. Er zijn veel gesprekken geweest en ieder keer voelde ik me meer gefrustreerd. Ik had een meisje thuis die niet meer naar school wilde, ze had vaak buikpijn en hoofdpijn klachten. Kortom een gedemotiveerd en gefrustreerd meisje die bij veel ruzies betrokken was en hypergevoelig was/reageerde.

Ze kreeg een dyslexie onderzoek . Ze scoorde genoeg voor een dyslexieverklaring die wij tot nu toe niet hebben getekend.

Via Cintra kwam ik in aanraking met kernvisie.

Ik kon het verschil na de 1e sessie bij Cintra gelijk vernemen, ze straalde en vertelde bij het weggaan dat ze nu alweer zin had in de volgende sessie. De Kernvisie methode maakte dat ze zich bewust werd van wat ze allemaal met en in haar hoofd kon. Hoe ze de info die ze erin stopte weer terug kon vinden. Hoe ze orde in de chaos kon scheppen.

Ze boekte gelijk hele mooie resultaten, wat haar enorm motiveerde. De cijfers op dictee, spelling en rekenen schoten omhoog. Na een half jaar kernvisie heeft ze een jaar achterstand weggewerkt. Een heel ander kind, ze werkt nu met plezier. De blijdschap en ontspanning is weer terug , ze dartelt weer door het leven. Het is en blijft een boef, maar dat maakt haar zo mooi en uniek.

Het is zo mooi en ontroerend om de verandering in je kind te zien en mee te mogen maken. Dat wat je moederhart aldoor beweerde werkelijkheid te zien worden. Cintra voelde als thuiskomen. Waardoor??? Er wordt echt naar je kind gekeken en geluisterd op een hele liefdevolle en respectvolle manier. Er worden hele eenvoudige oplossingen en oefeningen aangeboden die daadwerkelijk het verschil maken en die bewijzen dat kinderen verschillende leermethodes hebben. Je moet ze niet in hokjes en vakjes plaatsen, maar kijken wat ze nodig hebben.

Het ontroerd mij steeds opnieuw als ik kijk hoe Cintra ons meisje geholpen heeft en dat ik heel blij ben dat ik dit samen met haar en Cintra heb mogen doen. Je mag zijn zoals je bent het is goed zoals je bent. Dankjewel Cindy voor alles wat je voor ons hebt gedaan, het heeft een heel speciaal plekje in ons hart.

Liefs ons

S.

Lieve Cindy en Petra,

Heb mij een lange tijd erg verloren gevoeld.. Voelde mij vooral de moeder van mijn kinderen.. vrouw van.. werknemer bij… vriendinnen met… kortom ik voelde mij van alles behalve wie ik zelf ben.. ik was mijn identiteit verloren. Had het gevoel dat MIJN leven niet van mij was… Goh wat kan een mens zich verloren voelen….. en dat met zoveel mensen om je heen…

Toen kwam ik in gesprek met Cindy en Petra bij Cintra.. Jullie hebben mij geholpen bij het vinden wie IK als persoon ben…. Wie ben ik eigenlijk?? Het was een verwarrende maar de meest waardevolle zoektocht in mijn leven.

Cindy en Petra gaven mij tools waardoor ik anders naar mijn leven ben gaan kijken en hebben mij geholpen mijzelf te vinden. Wat een waardevol cadeau!!! Ik heb hierdoor kunnen ervaren hoe belangrijk het is dat jijzelf de belangrijkste factor bent voor het geluk in jou eigen leven!! En hoe belangrijk het is altijd bij je gevoel te blijven!! Dit is niet altijd even makkelijk.. Maar je kan pas echt van anderen houden als je eerst leert van JEZELF te houden!!

Door deze waardevolle en mooie gesprekken sta ik nu anders in het leven! Voel mij gesterkt en begrepen. Cindy en Petra heel erg bedankt voor jullie liefdevolle gesprekken en al jullie geduld en tijd!!!

Veel liefs

Irma

En daar zat ik dan, pas geworden moeder die met alles wat in haar macht lag probeerde om op die bekende roze wolk te klimmen. Maar naar 6 weken moest ik schoorvoetend toe geven dat de wolk voor mij onbereikbaar was…..Totaal in paniek een afspraak gemaakt met de huisarts die niet wist wat ze hier mee aan moest, dus prozac was het antwoord! Alle bijwerkingen daargelaten vond ik het ergste dat mij gevoel afgevlakt werd en dat de afstand tussen mij en mijn dochter groter en groter werd. Ik kreeg daarbij ook “ondersteuning “ van een psychiater en kon zo op weg naar genezing! Was dat maar geen leugen. Ik voelde mij daar een nummer en werd na een uur met een nieuw recept weer huiswaarts gestuurd, dit veroorzaakte dat ik verder afzakte……

Op dat moment kwam ik in contact met Cintra. Zij gaven mij het gevoel dat het leven weer zin had en dat wat tussen mij en mijn dochter gebeurde op dat moment buiten mijn macht lag. Nadat ik gestopt was met de Prozac moest ik mijzelf weer terug vinden en leren waarderen…..want ook ik mag er zijn. Cindy en Petra namen de tijd voor mij en ook nu zijn ze er nog voor mij, ze hebben mij geleerd om van hoofd naar hart te gaan en voortaan op mijn gevoel te vertrouwen!! Ook hebben ze mijn handvatten geven om in het verdere leven met tegenslagen om te gaan !!

Ik ben ze dan ook erg dankbaar wat ze voor mij en mijn gezin hebben gedaan en raad dan ook iedereen aan om als je niet lekker in je leven zit, het lef te hebben om hulp te gaan zoeken….maar dan wel de juiste hulp!!!!

Erik

En dan ben je ineens als depressief bestempeld, en dan?

Ikzelf had nooit verwacht dat ik ooit de stempel depressief op zou krijgen, maar toch is het ook mij overkomen. Vervolgens moet je zelf hulp zoeken of word het voor je gezocht en dan merk je dat aan de reguliere hulpverlening nogal wat schort, helaas.

De reguliere hulpverlening bracht mij niet verder, maar hielp mij juist verder en dieper de put in, ik voelde mij onbegrepen en wist zelf niet wat ik moest. Mij werd medicatie voorgeschreven waardoor ik niet meer in contact met mijzelf kon komen en wat mijn herstel dus belemmerde. Na advies van Cintra en overleg met mijn hulpverlener werd dit afgebouwd en merkte ik dat ik weer kon voelen.

Via een goede vriendin werd ik geattendeerd op Cintra en dat was voor mij een gouden tip. Bij Cintra krijg je geen stempel en word je niet in een hokje van depressief of burn-out gezet. Cintra gaat met je in gesprek en gaat samen met jou op zoek naar wat jou dwarszit.

Bij Cintra voelde ik mij vanaf dag 1 begrepen en ook op mijn gemak, hierdoor kon ik in een zeer snel tempo aan mijzelf gaan werken. Ook gaven ze mij handvatten om niet terug te vallen en om te signaleren wanneer ik weer aan het verslechteren was.

Ik kan dan ook met een 100% overtuiging Cintra aan iedereen aanbevelen.